Våra sista armkroksresor våren 2017

Konferensen Laval viritual 2016. Foto: Creads.

 

Våren 2017 arrangeras Riksutställningars tre sista armkroksresor. Nedan kan du läsa om hur en armkroksresa går till. 

Vad är en armkroksresa?
Du som jobbar inom svensk musei- eller utställningsverksamhet har tidigare kunnat ansöka om att följa med på våra omvärldsbevakande resor – mot att du också gör en omvärldsbevakande insats och delar med dig av kunskap från resan till kollegor i branschen. Delningen sker huvudsakligen genom en artikel till något av våra nyhetsbrev och under skrivarbetet får du det stöd du behöver av Riksutställningars redaktörer. Delningen kan också handla om att vi får följa hur du använder den nya kunskapen i ditt arbete.

En armkroksresa är en chans till ny kunskap och nya kontakter. Vi står för inträden, resa och boende. Din arbetsgivare står för din lön och ditt traktamente.

Armkroksresor våren 2017

Laval Virtual 2017 i Laval, Frankrike den 22–26 mars
Den årliga konferensen Laval Virtual är ett globalt forum som presenterar de senaste tekniska innovationerna inom virtual reality och augmented reality. Till mässan kommer 150 utställare från 40 olika länder för att visa upp ny teknik inom området. Konferensen riktar sig till forskare, ingenjörer och tekniker för att diskutera och utbyta idéer och metoder. Laval virtual presenterar både teoretisk utveckling och praktiska tillämpningar inom olika verksamheter. Resan sker tillsammans med Riksutställningars medietekniker Oscar Engberg och erbjuder fantastiska möjligheter för dig som vill fördjupa dig inom virtual reality och augmented reality kopplat till museiverksamhet. 

Kontaktperson Riksutställningar: Oscar Engberg, Sakkunnig medietekniker
 

Integrated Systems Europe 2017 i Amsterdam den 7–10 februari

Teknikmässan ISE 2017 är inriktad på audio, digital signage och smart building. På mässan presenteras teknik i framkant inom bland annat interaktiva skärmar, belysningskontroll, styrsystem, videoprojektorer och LED-videoväggar. Armkroksresan riktar sig till dig som jobbar med musei- eller utställningsteknik.

Kontaktperson Riksutställningar: Viktor Hallonsten, sakkunnig ljusteknik.
 

Museums and Their Publics at Sites of Conflicted History i Warszawa den 13–15 mars
Konferensen fokuserar på hur museer framställer historien i tider av stora geopolitiska och ideologiska svängningar. Konferensen uppmanar till diskussion mellan museianställda, curatorer och pedagoger – och till konferensen kommer även forskare inom antropologi, historia, museologi, konsthistoria och statsvetenskap. Konferensen äger rum på Polinmuseet som skildrar tusen år av judisk historia i Polen. 

Kontaktperson Riksutställningar: Karin Henriksson, Huvudredaktör.