Metodprövning och utbildning för museer inom social sammanhållning

Riksutställningar driver tillsammans med tre museer ett undersökande projekt inom området social sammanhållning. Projektets mål är att skapa kunskap om hur museer kan förhålla sig till ansvar och förväntan att bidra.

Museer & näringsliv i samverkan

Riksutställningar bjuder tillsammans med Kultur & Näringsliv in till ett kostnadsfritt seminarium för dig som vill veta mer och utbyta kunskap om hur museer och näringsliv kan samarbeta på fruktbara och ibland oväntade sätt den 17 mars på Postmuseum i Stockholm.

Kickstarta ditt projekt med crowdsourcing

Är du nyfiken på hur ditt museum kan använda crowdsourcing inom sin verksamhet? Här har vi samlat material från projektet Crowdsourcing för museet.

Konsten att mötas

Den 11–12 februari anordnar Riksutställningar och Sveriges Konstföreningar Konsten att mötas – en utbildning i antirasism, öppenhet och mångfaldsstrategier. Utbildningen riktar sig till medlemmar i Sveriges Konstföreningar och kommer genomförs under två dagar i Stockholm.

VR-workshop i Visby den 14–16 mars

Riksutställningar och Riksantikvarieämbetet anordnar en workshop i Visby den 14–16 mars där vi utforskar olika tillämpningar av Virtual Reality och 360-filmer, teknik som kan vara applicerbar på svenska museer. Resultatet blir en utställning där vi demonstrerar tekniken för deltagare på Vårmötet 2017.