Seminarium om tillgänglighet på Landskrona museum

27 mar 2017

Utställningen Trädgårdslandet, Landskrona museum

 

Nu anordnar Riksutställningar de sista seminarierna om tillgänglighet ur olika perspektiv, för att uppmuntra till ett aktivt arbete med tillgänglighet på museer. Välkommen till Landskrona museum den 27 mars!

På seminariet om tillgänglighet i Landskrona kommer vi att ha fokus på syntolkning och rätt belysning. Eli Tistelö, syntolk och Annette Wilhelmsson, som jobbat med Funktek, föreläser och ger en workshop i hur alla, oavsett synförmåga, kan få en likartad upplevelse av en visning eller liknande. Viktor Hallonsten från Riksutställningar, sakkunnig i ljusteknik, ger konkreta tips om hur man kan använda olika ljussättningar för att göra en utställning mer tillgänglig.

Dessutom träffar vi Landskrona museum mitt i processen med en ny permanent reklamhistorisk utställning, där en av utmaningarna är att förmedla ett visuellt material för personer med varierad synförmåga. Tycho Brahe-museet talar om att tillgängliggöra flera perspektiv av Tycho Brahe för flera i de nya digitala utställningarna.

Plats: Landskrona museum
Datum: 27 mars, från 10.00 till 16.00
Kostnad: Kostnadsfritt (Utebliven närvaro debiteras dock med 300 kr)

Ladda ner programmet i i PDF-format

Anmäl dig till seminariet

Kontaktperson
Annica Grönhagen, projektkoordinator på Riksutställningar.
E-post: annica.gronhagen@riksutstallningar.se
Telefon: 0498 79 90 43

Seminariet arrangeras av Riksutställningar i samarbete med Landskrona museum.